Riistatuulen kennel

Kasvatustyötä metsämiehille
 
Koti      Batzi's White Denali
Batzi’s White Denali (ER13252/04) S. 17.1.2004:
 

Uutena rotuna otimme Kenneliin keväällä 2004 valkoisen ruotsinhirvikoiran Batzi’s White Denali’n, tuttavallisemmin Netta. Netta on nyt jo useana syksynä osallistunut hirvijahtiin. Ensimmäisenä syksynä siiitä ei juuri apua hirvien pyynnissä ollut, kunhan seurana kulki. Mutta toista syksyä odotellessamme alkoi ilmassa olla jo merkkejä, että hirvet varokaa. Näin sitten kävikin. Pienellä seurallamme oli vain kolmen aikuisen ja yhden vasan lupa, Netta haukkui kaikki kolme aikuista, vain vasa saatiin naakimalla.

Syksy 2006 menikin sitten mitä ilmeisemmin nenäpunkin vuoksi ilman tuloksia. Epäily punkista jälkivainun puuttuessa tehtiin vasta marraskuussa. Lääkityksen jälkeen hirviä löytyi ja haukuttiin, mutta kaadettavaa ei enää ollut.

Syksyllä 2007 hirviä Netan haukkuun kaatui kaksi.

Ja syksy 2008 jäi Netan osalta hieman heikoksi painopisteen ollessa hälleforssin koulutuksessa. Haukkuja Netallakin oli, mutta kaatoja ei saatu. Ja syksy 2009 meni sitten anturavammaa parannellessa. Mutta hirvenmetsästyksessä Netta tulee käymään jatkossakin niin kauan, kuin terveyttä riittää.

Netan jalostuskäyttö kaatui seuraaviin yksilössä oleviin vikoihin/puutteisiin:

-          Toinen lonkka osoittautui kuvauksessa olevan C

-          Näyttelyssä todettiin pienikokoiseksi ja häntä ei taitu riittävästí selälle = H
-     Ei ole niin hyvä hirvikoira, kuin mielestäni pitäisi: haku on pääosin lyhyttä, seuraaminen on lähes olematon vaikka löytöhaukku ja haukulla pysyminen on hyvää.