Riistatuulen kennel

Kasvatustyötä metsämiehille
 
Koti      Pennunostajan opas

Haluatko pennun Riistatuulen kennelistä

Muutamia vinkkejä pennunostajalle yleensä 
Koiranpennun hankkiminen on aina suuri päätös. Silloin olet sitoutunut hoitamaan ja kouluttamaan koiraa useinmiten yli kymmenen vuotta. Olethan miettinyt asiaa riittävän tarkkaan ja onhan koko perheesi hankinnan takana?
 
Valmistaudu pennun hankintaan ajan kanssa. Hyvää pentua et saa, jos tarve on tässä ja nyt. Etsi ensin mieleisesi kasvattaja ja tee hänen kanssaan varaus mielellään vielä suunnitteluasteella olevasta pentueesta. Tällöin olet usein ns etulyöntiasemassa valitsemassa sitä parasta pentua.
 
Osta pentu vain kasvattajalta, jonka emäkoiriin ja pentujen elinoloihin sinulla on mahdollisuus tutustua.
 
Tietoa pennun hankinnasta on helppo nykyään saada. Jokainen joka sortuu vilppeihin saa mennä peilin eteen ja syyttää tyhmyyttään. Muista myös, että kaikki koiranpennut ovat erittäin suloisia ja houkuttelevat ottamaan mukaansa. Älä siis ota pikapäätöksellä pentua ainakaan tuntemattomalta kauppaajalta. Seuraavasta linkistä voit katsoa ainakin, mitä Suomen Kennellitto sanoo pennunhankinnasta: http://www.kennelliitto.fi/FI/koira/uusipentu/etusivu.htm
 
Me pyrimme kasvattamaan mahdollisimman korkealaatuisia pentuja. Ne esiintyvät hyvinä rotunsa edustajina metsästyskokeissa, näyttelyissä ja omistajansa eräkaverina. Emme myy pentua seurakoiraksi tai talonvahdeiksi ohikulkijoiden kiusattavaksi.

Toivomme, että mahdollisimman monella kasvattamallamme pennulla on mahdollisuus näyttää taitonsa näyttelyissä ja käyttökokeissa, mikäli koiralla on niihin edellytykset. Vähintäänkin jokaisen metsästyskoirarodun edustajan on päästävä aktiivisen metsämiehen eräkaveriksi.

Koiran hankinta täytyy olla aina koko perheen yhteinen päätös. Haluamme tietää etukäteen, millaisiin olosuhteisiin luovuttamamme pentu joutuu. Jos haluat pennun Riistatuulen kennelistä, valmistaudu perustelemaan mahdollisuutesi sen kasvattamisesta ja kilpailuttamisesta.

Koiran kaupassa perin varausmaksuna n. 1/3 pennun hinnasta. Varausmaksu suoritetaan, kun ostaja ja myyjä sopivat varauksen tapahtumisesta, mutta lähes aina vasta pentueen synnyttyä. Tämän jälkeen varausmaksu palautetaan vain, jos kauppa peruuntuu kasvattajasta riippuvista syistä. Varausmaksu hyvitetään pennun hinnassa. Otan varauksia tuleviin pentueisiin, jotka eivät vielä sido ostajaa.
 
Jos pääset ostamaan pennun meiltä, tulet saamaan mm:
- tietoa ko rodun mahdollisista perinnöllisistä vioista ja sairauksista
- tietoa ostamasi pennun suvussa ilmenneistä em ominaisuuksista
- rekisteröidyn ja sirutetun (=tunnistusmerkityn) pennun
- laatimani ohjeen pennun kasvattamisesta
- pentupakkauksen (muonaa, lelu, herkkuja yms)
- oikeuden tukeutua meihin niin ennen pennun hankintaa kuin sen jälkeenkin
- oppitunnin luovutuksen yhteydessä pennun käsittelystä ja hoidosta

Pentueita - varauksia otetaan vastaan


Tjälskogens Kilotta
Hälleforsinkoiran pentua ei tällä hetkellä ole saatavissa kennelistämme, mutta ehkä muutaman vuoden kuluttua taas on.

Riistatuulen Ripsu
Viimeinen pystispentue syntyi Ripsulle joulukuussa 2012. Isänä Kaitum Dalens Fox Ruotsista.

Riistatuulen Helmi
Tavoitteena on Helmiltä saada vihdoinkin pentue kesällä 2013. Isää on Teppo FIN33350/06.