Riistatuulen kennel

Kasvatustyötä metsämiehille
 
Koti      Riistatuulen Helmi
Riistatuulen Helmi (FI24322/09) s. 28.3.2009
 

Helmi on Riistatuulen Ripsun ja FIN KVA MVA Kekkeruusin Lujan pentu.

Helmi on meille jätetty nuorin kasvattimme. Toistaiseksi Helmillä ei ole koesuoritteita. Metsässä Helmi on kuitenkin saanut liikkua pienestä pitäen ja metsäkoiran merkit on selkeästi nähtävissä. Liikkuu nopeasti ja hakukuvio sekä -laajuus ovat hyvät, samoin pysytys sekä uusintahaukut, joita parhaassa tilanteessa saatiin 4 peräkkäin.
 
Helmi on yritetty astuttaa keväällä ja syksyllä 2012. Yritykset kuitenkin epäonnistuivat. Nyt keväällä 2013 on vaihdettu tilalle toinen uros - Teppo FIN33350/06 - ja astutus fyysisenä tapahtumana onnistui 15 minuutissa. Helmin pentue syntyi 25.6.2013 - valitettavasti elämää jatkavat vain kolem reipasta narttupentua.
Väritykseltään Helmi edustaa sitä punaisempaa linjaa. Myöskään hammaspuutoksia ei ole kahden
näyttelytuomarin ja eläinlääkärin vahvistamana. Kooltaan Helmi on keskikokoa hieman kookkaampi, mutta mahtuu hyvin mittoihin. Hännän päässä on hieman mustaa, kuten pystykorvilla usein, mutta tämä saattaa häipyä koiran vanhetessa.

 

Luonteeltaan Helmi on miellyttävä ja helposti käsiteltävä. Parhaana koirakaverinaan Helmi pitää meidän hälleforsilaistamme Kilottaa. Helmi ei säikähdä ainakaan kennelin omia koiria, vaan iästään huolimatta on ottamassa alfa-naaraan paikkaa laumassamme; Hippu on sitten aina ollut Helmin härnäyksen kohteena n:o ykkönen.

 
Helmin sukutaulu: