Riistatuulen kennel

Kasvatustyötä metsämiehille
 
Koti      Riistatuulen Hippu

Riistatuulen Hippu (FIN33240/07) s. 2.5.2007:

Hippu on Hillan ja FIN KVA MVA Kainunkarin Moskun pentu. Kennelin elohopeapisara. Jos joku koirista voi olla kahdessa paikkaa yht’aikaa, niin Hippu voi. Vauhtia on piisannut pienestä pitäen, eikä se ole vieläkään vähentynyt – ja onhan Hippu jo  keväällä neljä vuotias.

Hippu ei ole päässyt kunnostautumaan linnunhaukkukokeissa, vaikka täyttääkin kohta 4 vuotta. Pääsyyksi on sanottava nämä Kittilän erittäin huono lintutilanne. Sen sijaan merkkejä hyvästä lintukoirasta on syksyllä 2010 ilmennyt: hakuvauhti ja laajuus on kiitettävällä tasolla, samoin löytökyky ja työskentely haukulla on hyvää. Vielä ei päästy kuitenkaan kiinni hyviin uusintahaukkuihin, josta olisi saatu pudotus - toivo on kuitenkin korkealla ensi syksyä odotellessa. 

 

Näyttelyssä Hippu on ERI-palkittu, mutta sertejä ei ole tippunut johtuen lähinnä muutaman hampaan puuttumisesta. Hippu on keskikokoinen, kellanpunainen ja sillä on erinomainen häntä ja kaunis pää. Luonteeltaan tyypillinen pystykorva, erittäin tempperamenttinen ja nopealiikkeinen, ihmisystävällinen, kuten tämän päivän pystikset lähes kaikki.
 
Hipulla ilmeni nivustyrä talvella 2011. Se on nyt leikattu ja pennutuksesta on päätetty luopua tyrän periytymistä peläten. Näin Hippu saakin jäädä 'vanhaksi piiakasi' ja metsästyskoiraksi.