Riistatuulen kennel

Kasvatustyötä metsämiehille
 
Koti      Riistatuulen Ripsu

Riistatuulen Ripsu (FIN26982/05) s. 29.4.2005:

 
Riitun viimeisestä pentueesta jätimme itselle toisen oman kasvatin, Riistatuulen Ripsun. Sen isä on erinomaisesti linnunhaukkukokeissa menestynyt KVA Hakojen Roope. Ripsu on osoittautunut erinomaiseksi metsästyskoiraksi, mutta pärjännyt selkeästi huonommin näyttelyissä johtuen tilanteen vierastamisesta, eikä näin esiinny riittävän hyvin. Näyttelyssä on kuitenkin parhaillaan saavuttanut ERI-arvioinnin ja kokeissa VOI1. Syksy 2010 jäi Ripsun viimeiseksi koesyksyksi. Kävimme vain yhdessä 2-päiväisessä kokeessa Inarissa, jossa Ripsu haukkui tasaisesti molempina päivinä VOI 3-tuloksen. Tällöin Ripsulta valitettavasti puuttui vauhti, eikä sitä löydetty metsästysaikanakaan - siksi kokeita ei kuljettu enempää. Syksyllä 2011 toiminta metsässä oli sitten taas entisenlaista, joten kokeita sen puolesta olisi voitu jatkaakin. Useita koiria kasvattavan ongelmana on, ettei yhteen koiraan ehdi panostaa riittävästi, siksi tulokset eivät aina ole odotusten mukaisia.

Isännän mielestä Ripsulla on kaikki jalostuskoiraksi sopivan suomenpystykorvan ominaisuudet. Luonteeltaan Ripsu on rauhallisin suomenpystykorvistamme, mutta nuorena erittäin innokas seuraamaan kaikkia riistaeläinten jälkiä ja nyt kokeneempana erittäin hyvä linnunhaukkuja. Ripsu on myös hyvä karkonneen linnun seuraaja, parhaat uusintahaukut on saatu yli 500 m etäisyydeltä.

Ripsun pentueet ovat jääneet hieman pienemmiksi, kuin Riitulla ja Hillalla. Syitä on vaikea arvioida ja pentuekokoon kiinnitän huomiota jatkossa niin Ripsulla kuin aikanaan Helmillä.
 
Pentue on syntynyt 27.12.2012, 2 urosta ja 3 narttua.
 
Ripsun pentueet:     
  1. Isänä Peurapuojin Jeppe (5 pentua)                                
  2. Isänä FIN KVA MVA Kekkeruusin Luja (4 pentua)
  3. Isänä Varstan Riki (6 pentua)
  4. Isänä Kaitum Dalens Fox (5 pentua) S34731/2009

  •